1-1,5 kg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kápiapaprika
3 kk őrölt kardamom
10 szem feketeborsbors
10 szem szegfűbors
1 tk mustármag
1 tk őrölt kurkuma
4 ek olivaolaj
20 dkg cukpr43-4 tk só
1 d ecet
1 l víz
tartósítószer
A cukkinit héjastul legyaluljuk.
A hagymát és paprikát apróra vágjuk.
Nagyobb lábosban olajon a hagymát, paprikát, kardamomot,szegfűborsot, borsot, mustármagot megpirítjuk.
Pár perc után rászórjuk a kurkumát, majd felöntjük vízzel.
Beletesszük a sót, cukrot, ecetet és jól kiforraljuk.
Beletesszük a cukkinit, felforraljuk.
Üvegbe szedjük, tartósítószert szórunk a tetejére, majd 5 percre fejreállítjuk.
A barackot váltott vízben többször megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és elfelezzük vagy negyedeljük. ( héját eltávolítjuk ) Rászórjuk a cukrot, és a hűtőbe tesszük egy éjszaká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral. ---Fogj egy magas peremű tepsit,...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesA leszedett paradicsomot megmosom, az üvegeket ( a tűzhely mellé rakom, mellé a megfelelő kupakot vagy celofánt, kötöző anyagot) és a száraz dunsztot is előkészítem*. Forralok viz...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot hosszasabban - akinek kertje, terasza van - a napon teljesen megaszaljuk, vagy sütőben, hőlégkeverésen először 3 órát 100 fokon, résnyire nyitott ajtónál, majd továb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű