1-1,5 kg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kápiapaprika
3 kk őrölt kardamom
10 szem feketeborsbors
10 szem szegfűbors
1 tk mustármag
1 tk őrölt kurkuma
4 ek olivaolaj
20 dkg cukpr43-4 tk só
1 d ecet
1 l víz
tartósítószer
A cukkinit héjastul legyaluljuk.
A hagymát és paprikát apróra vágjuk.
Nagyobb lábosban olajon a hagymát, paprikát, kardamomot,szegfűborsot, borsot, mustármagot megpirítjuk.
Pár perc után rászórjuk a kurkumát, majd felöntjük vízzel.
Beletesszük a sót, cukrot, ecetet és jól kiforraljuk.
Beletesszük a cukkinit, felforraljuk.
Üvegbe szedjük, tartósítószert szórunk a tetejére, majd 5 percre fejreállítjuk.
Üveg aljára fűszerek+ babérlevél. Hozzávalókat hidegen összekeverni, ráönteni a félbevágott almapaprikára, lezárni és mehet a kamrába. Automatás változat: babérlevél és bors az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot. Összefőzzükni, amíg puha nem lesz. Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű