Családireceptkönyv.hu

Rasszolnyik


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg gersli
1,2 l húsleves alaplé
4 burgonya felkockázva
6 kovászos uborka felkockázva
1 doboz tejföl
1 ek keményítő
3 dl kovászosuborka-lé
1 ek fehérborecet
1 csokor kapor finomra vágva
só, bors

Elkészítés:


A gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani).
Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát és kb 15 percig főzzük. Ha megpuhult, hozzátesszük a gerslit és a kovászos uborkát.
A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel és az uborkalével, majd behabarjuk vele a levest.
Sózzuk, borsozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hideg savanyúleves kovászos uborkával és gerslivel (Orosz)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Gulyásleves
Gulyásleves

A kockára vágott hagymát feltesszük a zsíron párolni, majd hozzátesszük a húst is. Kevergetve sütjük, amíg a húsból adódott víz elpárolog. Közben természetesen sózzuk. Ha lesült ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ági
Sütőtök Krémleves
Sütőtök Krémleves

A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi. Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Ha megfőtt a tök és a burgonya, álla...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fejtett bableves
Fejtett bableves

• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben, • ha puha: rántás: zsiradék, li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk