10 dkg gersli
1,2 l húsleves alaplé
4 burgonya felkockázva
6 kovászos uborka felkockázva
1 doboz tejföl
1 ek keményítő
3 dl kovászosuborka-lé
1 ek fehérborecet
1 csokor kapor finomra vágva
só, bors
A gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani).
Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát és kb 15 percig főzzük. Ha megpuhult, hozzátesszük a gerslit és a kovászos uborkát.
A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel és az uborkalével, majd behabarjuk vele a levest.
Sózzuk, borsozzuk.
Hideg savanyúleves kovászos uborkával és gerslivel (Orosz)
A szalonnát, a zöldségeket, a burgonyát és a vöröshagymát kockákra aprítom. A szalonnát lassan kisütöm, rajta a zöldséget a vöröshagymával magas hőfokon pár percig dinsztelem, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott egész tyúkot, a farhátakat hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöng...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk. Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget. Kb. 5 -6 percet kevergetve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű