10 dkg gersli
1,2 l húsleves alaplé
4 burgonya felkockázva
6 kovászos uborka felkockázva
1 doboz tejföl
1 ek keményítő
3 dl kovászosuborka-lé
1 ek fehérborecet
1 csokor kapor finomra vágva
só, bors
A gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani).
Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát és kb 15 percig főzzük. Ha megpuhult, hozzátesszük a gerslit és a kovászos uborkát.
A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel és az uborkalével, majd behabarjuk vele a levest.
Sózzuk, borsozzuk.
Hideg savanyúleves kovászos uborkával és gerslivel (Orosz)
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA megtisztított, felaprított hagymát forró zsíron üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott sütőtökhúst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje hozzászórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a hagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és elkezdjük főzni. Közben a burgonyát megpucoljuk, egyforma méretűre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű