1 kis fej hagyma
2,5 dkg vaj
1 ek liszt
0,75 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
1 tubus (100g) ömlesztett sajt
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
aprított snidling
1 ek étkezési keményítő
Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A végén az étkezési keményítővel besűrítjük.
A leveshez adjuk a zöldfűszereket.
Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter víz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elõkészített, megmosott tyúkot 8 részre vágjuk (a máját és a zúzáját is felhasználjuk), majd hideg vízben feltesszük fõni. Ha már felforrt szedjük le a habját és sózzuk meg ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kockára vágjuk és kicsit zsírjára pirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és 20percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és készre főzzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk. A vizet és a tejszínt a leveskockákkal felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A margarinból és a lisztből világos rántást k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű