menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkrémleves


Írta:

Elk. idő: 10
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej hagyma
2,5 dkg vaj
1 ek liszt
0,75 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
1 tubus (100g) ömlesztett sajt
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
aprított snidling
1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:


Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A végén az étkezési keményítővel besűrítjük.
A leveshez adjuk a zöldfűszereket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirke ragu keves
Csirke ragu keves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLEVES
PARADICSOMLEVES

A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűztől és beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és fokozatosan hozzáöntjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Eva
Májgombóc leves májkrémből
Májgombóc leves májkrémből

A hozzávalókat jól összepürésítjük/botmixer/ 1 óra pihentetés és gyöngyöző vízben kifőzzük kis gombócot formálunk vizes kézzel. Ha kész hozzá adjuk épp aktuális levesünkhöz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk