1 kis fej hagyma
2,5 dkg vaj
1 ek liszt
0,75 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
1 tubus (100g) ömlesztett sajt
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
aprított snidling
1 ek étkezési keményítő
Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A végén az étkezési keményítővel besűrítjük.
A leveshez adjuk a zöldfűszereket.
A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűztől és beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és fokozatosan hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat jól összepürésítjük/botmixer/ 1 óra pihentetés és gyöngyöző vízben kifőzzük kis gombócot formálunk vizes kézzel. Ha kész hozzá adjuk épp aktuális levesünkhöz
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű