Tésztához:
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg olvasztott margarin
2 ek olaj
1 tojás
5 dkg cukor
Tej
1 kg szilva
kristálycukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi tejet dolgozunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tészta felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, zsemlemorzsával meghintjük, a tölteléket ráhalmozzuk (ehhez a szilvát kimagozzuk, negyedeljük, becukrozzuk).
Ki nyújtjuk a tészta másik felét is, ráelyezzük a szilvára, megszúrkáljuk villával, tojással megkenjük.
180 fokon készre sütik.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A pudingport a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát. Meggyes Töltelék: A vaníliás pudingport megfőzöm a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd dolgozzuk el a tejföllel és az olajjal. A száraz anyagokat szitáljuk össze, és forgassuk össze az előzőekkel. Simítsuk sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük. Ezután deszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű