Tésztához:
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg olvasztott margarin
2 ek olaj
1 tojás
5 dkg cukor
Tej
1 kg szilva
kristálycukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi tejet dolgozunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tészta felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, zsemlemorzsával meghintjük, a tölteléket ráhalmozzuk (ehhez a szilvát kimagozzuk, negyedeljük, becukrozzuk).
Ki nyújtjuk a tészta másik felét is, ráelyezzük a szilvára, megszúrkáljuk villával, tojással megkenjük.
180 fokon készre sütik.
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojás sárgát a pudinggal és a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 45 dkg lisztet 1 sütőporral elkeverve 27 dkg Rámával elmorzsoljuk, majd hozzádjuk a 15 dkg porcukrot. Közepébe mélyedést készítünk, beleütünk egy tojást, a citrom levét és reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű