Hozzávalók:
1 db érett avokádó
140 g barna cukor
100 g finomliszt
50 g cukrozatlan kakaópor
40 g vágott mandula
3 db tojás
2 ek étcsokoládé
1 ek vanília kivonat
½ tk sütőpor
10 g szeletelt mandula
A kikenéshez
1 ek kókuszvaj
1 ek cukrozatlan kakaópor
Az avokádó húsát egy aprítóban összepépesítjük, majd egy keverőtálban habverővel hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, barna cukrot, étcsokit, aprított mandulát, sütőport, vanília kivonatot és az egészet alaposan összeforgatjuk. Kókuszvajas, kikakaóporozott sütőformába töltjük, elegyengetjük és megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet, és a kókuszreszeléket mérjük egy edénybe, majd keverjük össze habverővel. Így együtt felforraljuk. Elég, ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű