Családireceptkönyv.hu

Finom kosárka, keksznek is :)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

27 dkg liszt
18 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csipet fahéj

1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
ízlés szerint cukor



Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/


Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/

Elkészítés:


A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezalatt megfőzzük a pudingot a tasakon található utasítás szerint, és azt is hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, megtöltjük a kosárkákat a vaníliapudinggal, majd tetszés szerint gyümölccsel és olvasztott csokival díszítjük.


Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/

Finom kosárka, keksznek is :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gofri
Gofri

A hozzávalókat - az olajon kívül - egy nagyobb tálban összekeverjük, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. A gofrisűtőt felmelegítjük, majd olajjal vékonyan kikenjük. Belekanalazun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdeis kevert
Erdeis kevert

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk erdei gyümölccsel és 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pehely könnyű túrós pite
Pehely könnyű túrós pite

A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk