Tészta:
27 dkg liszt
18 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csipet fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
ízlés szerint cukor
Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/
Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/
A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezalatt megfőzzük a pudingot a tasakon található utasítás szerint, és azt is hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, megtöltjük a kosárkákat a vaníliapudinggal, majd tetszés szerint gyümölccsel és olvasztott csokival díszítjük.
Forrás: http://webcukraszda.hu/finom-kosarkak/
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt.( Nálam nem kellett hozzá adni, de ez függ a liszttől is.) Folpackba csomagoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas tésztát kinyújtjuk, lisztezett deszkán. A túrót összekeverjük a kockára vágott nektarinnal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű