Tészta:
6 tojás
5 ek cukor
6 ek finomliszt
1 ek étolaj
Töltelék:
3 ek Extra Jam (baracklekvár)
20 dkg babapiskóta
2 -3 dl tej és kávé keveréke
7 dkg mazsola rumba áztatva
2 ek kakaópor
Továbbá:
3 ek Extra Jam (baracklekvár)
Bevonathoz:
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
18 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 ek tej
Piskóta készítés:
A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet.
Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
A mazsolát áztassuk be rumba.
A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe.
A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.
Máz készítése:
A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk.
A tojasok feherjet kemeny habba verjuk. Ebbe beleontjuk az olajat es a vizet (ami majdnem meleg) es folyamatosan verjuk a habverovel. Ezutan a porcukrot adjuk hozza, majd a lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűvaj, porcukor, tojássárgája kikever, citrom leve hozzáad. liszt elkever sütőporral , hozzáad a masszához. tojásfehérje habnak felver, hozzáad a masszához. 220 fokon 15 perc ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű