5 dl natur joghurt
8 ek kristálycukor
3 ek zselatin
3 dl habtejszín
bármilyen gyümölcs vagy kompót
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt joghurttal összekeverjük.
Folpackkal bélelt formába merjük és gyümölccsel rétegezzük.
Először egy sor gyümölcs, majd annyi joghurtot merünk rá, hogy éppen ellepje. Ezután jöhet a következő sor.
Tetejére hosszában félbevágott babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk, egy-két óra alatt megdermed.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Kemény tésztát gyúrunk. Zsírozott tepsibe tesszük. 1-2 órát pihentetni hagyjuk.ű A tölteléket összekeverjük, először a tojássárgáját a porcukorral simára keverjük, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom részre szedjük a tésztát. A forma aljára nyomkodjuk az első réteget, erre jöhet egy réteg töltelék, majd újabb tésztaréteg és így tovább, míg van alapanyagunk. Az utolsó tész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Lépés 2 Ramával kikent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű