5 dl natur joghurt
8 ek kristálycukor
3 ek zselatin
3 dl habtejszín
bármilyen gyümölcs vagy kompót
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt joghurttal összekeverjük.
Folpackkal bélelt formába merjük és gyümölccsel rétegezzük.
Először egy sor gyümölcs, majd annyi joghurtot merünk rá, hogy éppen ellepje. Ezután jöhet a következő sor.
Tetejére hosszában félbevágott babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk, egy-két óra alatt megdermed.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót kikeverjük 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál kompótlével. Ezután a kompótot lecsöpögtetjük, a kisebb barackokat egészben hagyjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Felteszünk v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarint alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet. Olajjal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű