5 dl natur joghurt
8 ek kristálycukor
3 ek zselatin
3 dl habtejszín
bármilyen gyümölcs vagy kompót
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszínt, és a kihűlt joghurttal összekeverjük.
Folpackkal bélelt formába merjük és gyümölccsel rétegezzük.
Először egy sor gyümölcs, majd annyi joghurtot merünk rá, hogy éppen ellepje. Ezután jöhet a következő sor.
Tetejére hosszában félbevágott babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk, egy-két óra alatt megdermed.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
A piskótához A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a 5 k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesElkészítés: A pudingport megfőzzük a cukrokkal és a tejjel, kevergetve kihűtjük, közben hozzáadjuk a vaj felét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt. (Óvatosan keverve, fokoza...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA slagkrémet ( Aranka krémport), a vaníliás cukorral, tejjel habosra verjük, hozzádolgozzuk a tejszínt, majd a Mascarpone sajtkrémet, ízlés szerint adunk hozzá pici rumot ( el is m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÓvatosan kevergetem a tűzön, (mint a piskótát), hogy a hab ne törjön össze. Melegen habzsákba töltöm, a muffinokat megtöltöm vele. Ha kihűlt, ugyan ilyen módon, felvert tejszínhabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes