6 egésztojás
160 cukor
100 g vaj
5 rúd puhított csokoládé
160 g hámozatlan darált mandula
1 tojássárga
60 g hámozzot pörkölt vagdalt mandula
6 tojássárgáját fél óra hosszat keverünk cukorral. Hozzákeverünk 50 g vajat, 3 rúd puhított csokoládét, hámozzatlan mandulát, majd 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott formában világosra sütjük, és a következő krémmal töltjük meg: 2 rúd puhitott csokoládét habosra keverünk 50 g vajjal, 1 tojássárgájával és a hámozzot mandulával. Tortát csokoládémázzal vonjuk be.
6 tojásból piskótát sütünk gáztepsiben (ne legyen túl vastag), vagy helyette babapiskótákat használhatunk. Kevés tejben csomómentesre kavarunk 1 evőkanál lisztet, és 2 csomag csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A ribizlit még fürtösen mossuk meg, így a bogyók nem fognak szétesni. Néhány fürtöt tegyünk félre a díszítéshez, a többit szemezzük le. 2. A kimért kristálycukorból vegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. 2. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. 3. Áttöltjük az egészet egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz