6 egésztojás
160 cukor
100 g vaj
5 rúd puhított csokoládé
160 g hámozatlan darált mandula
1 tojássárga
60 g hámozzot pörkölt vagdalt mandula
6 tojássárgáját fél óra hosszat keverünk cukorral. Hozzákeverünk 50 g vajat, 3 rúd puhított csokoládét, hámozzatlan mandulát, majd 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott formában világosra sütjük, és a következő krémmal töltjük meg: 2 rúd puhitott csokoládét habosra keverünk 50 g vajjal, 1 tojássárgájával és a hámozzot mandulával. Tortát csokoládémázzal vonjuk be.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kétféle cukorral robotgéppel addig kavarjuk, amíg ki nem fehéredik, és habos nem lesz. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal majd a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. A felvert tojást is a tésztához adtam és...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű