75 dkg liszt
15 dkg zsir
5 ek méz
35 dkg cukor
4 drb tojás
1 kávéskanál szódabikarbonát
1 kávéskanál fahéj (szekfűszeg)
(ha nem áll össze, kicsi tej)
Ebből 6 cipot készitünk 10 cm szélesre és tepszi hosszára nyujtjuk közepébe fél diöbeleket teszünk,felgögyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.
Sokáig el áll.
1. A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük. 2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. 3. Folyamatos keverés me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epreket felszurkáljuk a fapálcikákra. A csokit vízgőz fett megolvasszuk. Az epreket beleforgatjuk a csokiba majd a kókuszreszelékbe és kész is:) Arra figyeljünk csak, hogy v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA szufléformákat kivajazzuk és cukorral megszórjuk. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy hűljön le, belekeverjük az intant kávét. A tojássárgáját a c...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA sötét és a világos rész hozzávalóit külön-külön összedolgozzuk. Ezt követően a tésztát téglalap alakura nyújtjuk, a fehér krémet rákenjük és hosszában feltekerjük. Ebből a mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű