75 dkg liszt
15 dkg zsir
5 ek méz
35 dkg cukor
4 drb tojás
1 kávéskanál szódabikarbonát
1 kávéskanál fahéj (szekfűszeg)
(ha nem áll össze, kicsi tej)
Ebből 6 cipot készitünk 10 cm szélesre és tepszi hosszára nyujtjuk közepébe fél diöbeleket teszünk,felgögyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.
Sokáig el áll.
- Felfuttatjuk az élesztőt pici cukros , langyos tejben. - A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejszínben olvasszuk fel oldódásig a csokoládét. Hagyjuk hűlni! A mascarponét keverjük el a tejjel, majd öntsük a már szobahőmérsékletűre hűlt csokihoz.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 dl tejfölt kikeversz egy kis porcukorral (kellemes íze legyen ), adsz hozzá egy kis vaniliás cukrot, reszelt citromhéját, aztán hozzákeversz még 4 dl tejszínt és addig kevered, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, a szokásos módon a tojásokat külön felverve. Aztán egy kecskesajtkrém illetve egy tejszínhab és néhány csepp doterra lime olajjal meg egy z...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes