5 db tojás
35 dkg cukor
7 dkg margarin (olvasztott)
4 dl tej
45 dkg finomliszt (finomliszt)
1 csomag sütőpor
2 ek sárgabaracklekvár (púpozott)
800 g barack (darabokra vágva)
A tojásokat a cukorral, lekvárral, margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×37 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barackdarabokkal megszórjuk, és 180 fokon megsütjük. 40 perc
sütési hőfok: 180°C
Tetejére porcukor
A gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a lisztet, cukrot, vajat, tojássárgáját. A tésztából félre teszünk 4 kanálnyit, a maradék tésztát 20x30 cm átmerőjű, zsírpapírral kibélelt formába tesszük. Előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hét (7) részre osztjuk, és egy nagyobb tepsi hátán megsütjük. Krém: 10 dkg lisztet, 1 liter tejet sűrű péppé főzzünk, 30-40 dkg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. A tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes