A pudinghoz
3.5 dl tej
3 ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
A tésztához
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
4 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
2 teáskanál vanília kivonat
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
50 dkg sárgabarack
A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni.
A tésztához
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, olajat, vizet, sütőport és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan egy fakanállal beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.Egy kanál segítségével a pudingot foltokban ráhalmozzuk.
Végül az alaposan lecsöpögtetett barackot rásorakoztatjuk.
180°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 30x25x6 cm
A csokit a fahéjjal, a zsiradékkal, az eritrittel és a kávéval folyamatos keverés mellett masszává olvasztjuk, majd langyosra hagyjuk kihűlni. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a c...
Elkészítési idő: 40 percA lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: 3 óraA tészta elkészítése: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátulján, sütőpapírra te...
Elkészítési idő: 60 perc