-30 dkg liszt
-15 dkg zsir (vagy vaj)
-10 dkg cukor
-3 tojás sárgája
-1 cs sütöpor
-Krém:
-9 tojás fehérje
- 25-dkg cukor
-6 tojás sárgája
-50 dkg darált dió bél
-1 drb citrom reszelt héja
-1 ev kanál rum esenc
tetejére:
- csokoládé glazúr
-A hozzávalokat jol össze gyurjuk, ki nyujtjuk és kikent tepsibe teszük
-A 9 drb tojás fehérjét habbá verjük a cukorral,egyenként hozzá adjuk a 6 tojások sárgáját
-utána a citrom héját és a rum esencet bele forgatjuk ovatossan a darált diót rá kenjük a masszára és ellö melegittet sütöbben megsütjük
-ha kihült a tetejére csoki glazurt teszünk
sütési hö fok 180 tepsi mérete 26x36 cm sütés 40 perc
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót szárazon összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanília aromával, majd egyenként alaposan belekeverem a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit keverés után 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. A krém: 2cs. vanília pudingot főztem 6 dl tejjel, 5ek cukorral. Amikor kihűlt belekevertem 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű