50 deka sertésháj,
75 deka liszt,
2 tojássárgája,
2,5 deci langyos víz,
2 evőkanál ecet,
pici só,
szilvalekvár.
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.
25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszorosan egymásra hajtjuk háromszor, közben mindig egy-egy félórára a hűtőben pihentetjük. Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szakács: Babi
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk -5 részre osztjuk és egy közepes tepsi hátán -5 lapot sütünk -elkészitjük a krémet -25 dkg cukrot megolvasztjuk ...karamellizáljuk -amikor jó...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 grammos...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tészta-alapanyaggal összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral és csipet sóval kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és kis citromlevét keverünk hozzá. A sütőporos lisztet is hozzáadjuk, eldolgozzuk, ha szüksége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű