Családireceptkönyv.hu

Hűtőben kelt pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
20 dkg puha vaj
1 ek puha zsír
230 gr tejföl
1 csapott teáskanál cukor
1,5 dl tej
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
2,5 dkg élesztő
1 db egész tojás +
1 db tojássárgája
ízlés szerint a tetejére sajt

Elkészítés:


Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk.Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük 1 óra hosszára. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, , újraszaggatjuk bele rakjuk
a gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal.Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, majd száznyolcvan fokos sütőben alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket

Hűtőben kelt pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 25 dkg-os sajtos
25 dkg-os sajtos

A lisztet a túróval + 1 kk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni ! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha...

Elkészítési idő: 2+1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Spenótos feta sajtos rétes
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Spenótos feta sajtos rétes

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos-bazsalikomos sajtkrémmel töltött fánk
Paradicsomos-bazsalikomos sajtkrémmel töltött fánk

A vajat a vízzel, a sóval és a cukorral együtt felforraljuk a lábasban. Hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük közepes láng felett, amíg a massza szépen elválik az edény falától...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Elkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk