5 db tojás
150 g cukor
100 g liszt
100 g mák (darált)
120 g vaj (puha)
5 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a lisztet A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a vajat,a masszához , kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze. Végül a habbá vert fehérjét is óvatosan keverjük hozzá.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160 fokra melegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.Tepsi mérete.30x30 cm
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés ideje: 60 perc
Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citromlével. Hozzátesszük a porcukrot/édesítőt, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Ha nem elég éd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűcukrot a tojással és a tejföllel jól kikeverem. hozzáadom a lisztet,sütőport és annyi tejet ,hogy piskóta tészta állagot kapjak.Fele tésztát bele teszem a kizsirozott tepsibe.más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is és a lisztet is, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű