5 db tojás
150 g cukor
100 g liszt
100 g mák (darált)
120 g vaj (puha)
5 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint).
Egy tálba kimérjük a mákot és a lisztet A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a vajat,a masszához , kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze. Végül a habbá vert fehérjét is óvatosan keverjük hozzá.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 160 fokra melegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.Tepsi mérete.30x30 cm
Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés ideje: 60 perc
8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót beleöntöm egy tálba, majd jól összekeverem. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, majd előmelegített sütőben, aranybarnára sütöm. Egy kis dióval, vagy csokid...
Elkészítési idő: 30A kakaós lap Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabi...
Elkészítési idő: