35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50-70 dkg alma (lehet több is)
ízlés szerint cukor
fahéj
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd cukorral és fahéjjal ízesítjük. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt, tepsibe kanalazzuk , elosztjuk rajta az almát, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és óvatosan elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon készre sütjük. . Ha kihűlt, porcukorral meghintjük
tepsi mérete:25x37 cm
sütés:40 perc
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást. A kakaóport, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas tésztát készítettem, majd letakarva pihentettem, míg elkészítettem a rántást. A zsírt felmelegítettem, majd a lisztet halvány zsemleszínűre pirítottam benn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről. Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű