menu

Családireceptkönyv.hu

Kefires lepény kapros túróval töltve


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 ml kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Töltelék
túró 40 dkg
kapor

Elkészítés:


A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 15 percig hagyjuk állni.A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc- részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített kapros túrót a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb három percet állni.
serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. . Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.

Kefires lepény kapros túróval töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pogácsa főzött sajttal
Pogácsa főzött sajttal

A tejet a vajjal forrásig melegítjük, beletesszük a sót és a lisztet, habverővel csomómentesre keverjük. Addig főzzük amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk kihűlni azután....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa
Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajaspogácsa
Vajaspogácsa

A szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk. F...

Elkészítési idő: 10+60 perc
Nehézség: Könnyű
share
A tökéletes sajtos rúd
A tökéletes sajtos rúd

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk