500 ml kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Töltelék
túró 40 dkg
kapor
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 15 percig hagyjuk állni.A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc- részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített kapros túrót a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb három percet állni.
serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. . Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Liszt,só,sütőpor összekeverni. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgát. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk az egészet. Este készítjük. Hűtőbe tesszük. Regge...
Elkészítési idő: 20 pec+hűtő+30Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a lisz...
Elkészítési idő:össze állítom a hozzávalókat gyúrom és utána hajtogatom.1 jobb 2 bal 3 felülről 4 alulról.
Elkészítési idő: