Családireceptkönyv.hu

Kefires lepény kapros túróval töltve


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 ml kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Töltelék
túró 40 dkg
kapor

Elkészítés:


A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 15 percig hagyjuk állni.A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc- részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített kapros túrót a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb három percet állni.
serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. . Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.

Kefires lepény kapros túróval töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Elkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)
Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)

1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük. 2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. 3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és...

Elkészítési idő: 40 perc + 1 éj
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
388. Sajtos pogácsa
388. Sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk