Tésztához:
60 dkg liszt
1 púpos ek libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
50 g élesztő
1 tojás és 1 tojás sárgája
3 dl tejföl
3 tk só
libazsír (kenéshez)
3 fej lila hagyma
Tetejére:
1 felver tojás
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát,Össze hajtogattam mint a hájastésztát és egy orrát a hűtőbe
tettem ezt a műveletet 3 szór ismételtem Miután”kellően kipihente magát,” a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.A tetejét felvert tojással megkentem sütés 25 perc
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel , hogy jól nyújtható de ne túl lágy tésztát kapjunk. Nyújtsuk vékonyra ( kb. 4-5 mm. ) mivel sütés közben nőnek és szaggassuk ki , kenjü...
Elkészítési idő:A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő:A leveles tésztát kisodorjuk. Az egész tojást felverjük, majd felkeverjük. A leveles tésztát bekenjük a felvert tojással, majd jól megsózzuk. Ezután vékonyan megszórjuk reszelt...
Elkészítési idő: 20 perc