menu

Családireceptkönyv.hu

Libazsíros -lilahagymás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

60 dkg liszt
1 púpos ek libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
50 g élesztő
1 tojás és 1 tojás sárgája
3 dl tejföl
3 tk só
libazsír (kenéshez)
3 fej lila hagyma
Tetejére:
1 felver tojás

Elkészítés:


A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát,Össze hajtogattam mint a hájastésztát és egy orrát a hűtőbe
tettem ezt a műveletet 3 szór ismételtem Miután”kellően kipihente magát,” a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.A tetejét felvert tojással megkentem sütés 25 perc

Libazsíros -lilahagymás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Ropogós sós kifli
Ropogós sós kifli

A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson (kb. 15 perc), majd hozzáadjuk a tojássárgá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Túrós pogácsa élesztő nélkül
Túrós pogácsa élesztő nélkül

A lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk