6 drb tojás fehérje
180 gr cukor
80 gr liszt
3 evökanál kokuszreszelék
1/2 cs sütöpor
Krém: 6 tojás sárgája
180 gr cukor
250 dl tej
1 csomag vaniliás puding
200 gr margarin
Krém: 6 tojás sárgája
180 gr cukor
250 dl tej
1 csomag vaniliás puding
200 gr margarin
Krém tetejére: 300 gr keksz
Szirop: 200 gr cukor
100 dl viz
Máz: 200 gr tej csokoládé
100 gr margarin
1 evökanál méz
A tojások fehérjét a cukoral habbá verjük, hozzá keverjük a sütöporal elkevert lisztet, és a kokuszreszeléket. Sütöpapiral bélelt tepsibe rakjuk és elömelegitet sütöben megsütjük.
Krémhez: A tojások sárgáját kikavarjuk a cukoral, a pudingot a tejel elkavarjuk, össze öntjük és megfözzük. ha kihült hozzá adjuk a margarint.
Rákenjük a tésztára
Szirop: a cukorbol karamelt készitünk felengedjük vizzel és ebbe mártogatjuk a kekszeket amit a krém tetejére rakunk
Máz: A csokoládét a margarint . a mézt gözön öszeolvasztjuk és a kekszek tetejére kenjük.
Egy északát a hütöbe teszük másnap szeleteljük.
A cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alaphoz a datolyát áztasd be a forró vízbe, majd turmixold le. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. Egy kb 25x25 cm magasfalú tepsibe nyomkodd be a masszát, nedves kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű