30 dkg cukor
5 dkg margarin
2 db tojás
15 ek lekvár/ dzsem
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt
2 dl víz
20 dkg diákcsemege
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A cukrot és a 2 tojást robotgéppel elkezdjük keverni. Ha már kifehéredett, akkor hozzáadjuk a margarint (én picit megolvasztom, csak fél percre a mikróba teszem). Aztán jöhet a szódabikarbóna és a lekvár. (Én mindig baracklekvárt szoktam használni.) Majd a végén a lisztet és a vizet felváltva hozzáadjuk, és a tészta ennyi. Néhány perc az egész.
A diákcsemegét én kicsit össze szoktam vágni, de egyben is lehet hagyni. Aki nem szereti a diákcsemegét, vagy éppen mással jobban szereti, bármit elvisel ez a süti. (Én szoktam még dióval is készíteni. De ez abszolút ízlés dolga.) Tehát megszórjuk a magokkal, aszalt gyümölcsökkel a tészta tetejét, és mehet is az előmelegített sütőbe.
190 fokon 20 perc alatt szép sötétbarnára sül a teteje. A lekvártól kicsit sötétebb a színe és nem száraz, mint a többi piskóta, hanem kicsit édeskés, kicsit ragacsos, és isteni finom. :) Jó étvágyat hozzá!
Igaz , nem rég voltam itt, de ha már sütöttem akkor csak megosztom Önökkel , Veletek is :) Tudom még nagyon messze van Karácsony , de engem már bolygatott a Bejgli dolog. Azért is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémhez megfőzzük a tejben, a cukorral a pudingot és félretesszük hűlni. A tésztához feltesszük a vizet forrni hozzáadjuk a vajat és a sót majd mikor a zsiradék elolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet, a vajat, majd addig melegítjük, míg a vaj elolvad. Levesszük a tûzrôl, hozzáadjuk a mazsolât (elhagyható) , diót, rumaromát, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű