Családireceptkönyv.hu

Diákcsemegés piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cukor
5 dkg margarin
2 db tojás
15 ek lekvár/ dzsem
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt
2 dl víz
20 dkg diákcsemege

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A cukrot és a 2 tojást robotgéppel elkezdjük keverni. Ha már kifehéredett, akkor hozzáadjuk a margarint (én picit megolvasztom, csak fél percre a mikróba teszem). Aztán jöhet a szódabikarbóna és a lekvár. (Én mindig baracklekvárt szoktam használni.) Majd a végén a lisztet és a vizet felváltva hozzáadjuk, és a tészta ennyi. Néhány perc az egész.
A diákcsemegét én kicsit össze szoktam vágni, de egyben is lehet hagyni. Aki nem szereti a diákcsemegét, vagy éppen mással jobban szereti, bármit elvisel ez a süti. (Én szoktam még dióval is készíteni. De ez abszolút ízlés dolga.) Tehát megszórjuk a magokkal, aszalt gyümölcsökkel a tészta tetejét, és mehet is az előmelegített sütőbe.
190 fokon 20 perc alatt szép sötétbarnára sül a teteje. A lekvártól kicsit sötétebb a színe és nem száraz, mint a többi piskóta, hanem kicsit édeskés, kicsit ragacsos, és isteni finom. :) Jó étvágyat hozzá!

Diákcsemegés piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Körtés forgó
Körtés forgó

A tésztát kitekerem, 10x10 cm-s kocka alakúra vágom. (8 db jön ki belőle) 4 sarkánál kicsit bevágom, majd a közepére halmozom az összevágott, cukorral és fahéjjal megszórt körté...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Mandulás muffin citromkrémmel töltve gm
Mandulás muffin citromkrémmel töltve gm

Elsőként a citromos krémet készítettem el. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hájas tészta
Hájas tészta

A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk