Családireceptkönyv.hu

Diákcsemegés piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cukor
5 dkg margarin
2 db tojás
15 ek lekvár/ dzsem
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt
2 dl víz
20 dkg diákcsemege

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A cukrot és a 2 tojást robotgéppel elkezdjük keverni. Ha már kifehéredett, akkor hozzáadjuk a margarint (én picit megolvasztom, csak fél percre a mikróba teszem). Aztán jöhet a szódabikarbóna és a lekvár. (Én mindig baracklekvárt szoktam használni.) Majd a végén a lisztet és a vizet felváltva hozzáadjuk, és a tészta ennyi. Néhány perc az egész.
A diákcsemegét én kicsit össze szoktam vágni, de egyben is lehet hagyni. Aki nem szereti a diákcsemegét, vagy éppen mással jobban szereti, bármit elvisel ez a süti. (Én szoktam még dióval is készíteni. De ez abszolút ízlés dolga.) Tehát megszórjuk a magokkal, aszalt gyümölcsökkel a tészta tetejét, és mehet is az előmelegített sütőbe.
190 fokon 20 perc alatt szép sötétbarnára sül a teteje. A lekvártól kicsit sötétebb a színe és nem száraz, mint a többi piskóta, hanem kicsit édeskés, kicsit ragacsos, és isteni finom. :) Jó étvágyat hozzá!

Diákcsemegés piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Banános kevert
Banános kevert

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Duplacsokis-epres muffin
Duplacsokis-epres muffin

1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Piskótatekercs
Piskótatekercs

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Keksz szalámi
Keksz szalámi

Gőz fölött összeolvasztjuk és simára keverjük a tejet,vajat,cukrot,kakaót.Mikor szép sima,hozzáöntjük a darabolt kekszhez és összekeverjük.Folpackba becsomagoljuk,formázzuk és hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk