30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
3 ek olaj
2 csipet sütőpor
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 kis üveg baracklekvár
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg pórcukor
10 dkg csoki a tetejére
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
tészta A kekszmorzsát a vajat és a cukorhelyettesítőt összekeverem, a tortaformába teszem, úgy hogy az oldalára is kerüljön. Krém Krémsajtot, cukorhelyettesítőt, tojást, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKonfitüre und 100 ml Orangensaft aufkochen und offen bei mittlerer Hitze köcheln lassen. Stärke mit 1 El kaltem Wasser verrühren, in den kochenden Saft rühren und alles erneut gut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót finomra vágjuk, a csokoládét nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, felolvasztjuk benne a vaníliás cukrot, a vajat és a bevonót. Belekeverjük a diót és a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy közepes tálba öntjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot ízlés szerint, a vaníliát és a citrom reszelt héját. A táblás csokoládéból lereszelünk pár kockát és hozzákever...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű