30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
3 ek olaj
2 csipet sütőpor
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 kis üveg baracklekvár
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg pórcukor
10 dkg csoki a tetejére
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2. Többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a hab felét.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa mandarint meghámozom és egyik felét gerezdekre vágom. A másik felét félbevágom, és a levét kicsavarom. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek. a tejet felforralom, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött keverve megolvasztjuk a cukrot,vajat, mézet,az előzőleg összekevert ecetes szódabikarbónát.Levéve a tűzről hozzáadunk 2 tojást,a lisztet és összegyúrjuk.Szükség esetén t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a porcukorral és a vajjal keverjük habosra. A lisztet, keményítőt és a tejet külön keverjük össze majd ehhez keverjük a vajas krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű