30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
3 ek olaj
2 csipet sütőpor
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 kis üveg baracklekvár
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg pórcukor
10 dkg csoki a tetejére
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
Porcukor keményítő össze keverni Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani habzsák tepsire nyom kis fésze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepeg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, kihűtve hozzáadjuk a porcukorral vaníliás cukorral habosra kevert vajat. A diós piskótához a tojásfehérjéből habot verünk, miközben vált...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Elkeverjük a lisztet a sóval majd a tojással, lassan hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és vajazott serpenyőben kisütjük 2. cukorral megszórva tálalják
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű