Családireceptkönyv.hu

Diabetikus csokimousse torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
100 g xilit (6 ek.)
20 g cukrozatlan, zsírszegény kakaópor (2 ek.)
1 csipet szódabikarbóna (kb. 1-2 gr.)
1 kk étkezési keményítő (kb. 2 gr.)
38 g diabetikus liszt (Diawellness vagy Kilófaló vagy Diabestar)
38 dkg liszt (ez is lehet diabetikus!)

Krém
Krém

7 dl habtejszín
25 dkg diabetikus csokoládé
80 g eritrit
3 csomag habfixáló
50 g pirított mandulapehely

Elkészítés:


Krém

A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, kevesebbet is).
A krémet min. 3-4 órára, de ha lehet, egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, jól le kell hűlnie.
A lehűlt krémet elővesszük, kézi robotgéppel kissé felverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a habfixálókat, és addig keverjük, amíg sűrű krém nem lesz.
Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kimérjük a 6 ek. xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).
A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
A kihűlt piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, háromfelé vágjuk.
A krémet 3 felé vesszük, betöltjük a tortát, majd a tetejét és az oldalát is bekenjük.
A pirított mandulával, ill. ha van, trüffel bonbonokkal díszítjük.

Diabetikus csokimousse torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
Csokis cseresznyés sajttorta
Csokis cseresznyés sajttorta

A tészta hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összekeverjük, majd kézzel kicsit összegyúrjuk. (Nem kell, hogy teljesen összeálljon a tészta.) Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnakrémes csokitorta
Málnakrémes csokitorta

A darált mogyorót a szódabikarbónával és az eritrittel elkeverjük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd mikor éppen elolvad, de még nem forr (!) akkor a száraz alapanyagokhoz cs...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Narancsos túrótorta
Narancsos túrótorta

A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Oroszkrém torta
Oroszkrém torta

◾️A tojásokat szétválasztom. ◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem. ◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal. ◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok, és...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk