Családireceptkönyv.hu

Diabetikus csokimousse torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
100 g xilit (6 ek.)
20 g cukrozatlan, zsírszegény kakaópor (2 ek.)
1 csipet szódabikarbóna (kb. 1-2 gr.)
1 kk étkezési keményítő (kb. 2 gr.)
38 g diabetikus liszt (Diawellness vagy Kilófaló vagy Diabestar)
38 dkg liszt (ez is lehet diabetikus!)

Krém
Krém

7 dl habtejszín
25 dkg diabetikus csokoládé
80 g eritrit
3 csomag habfixáló
50 g pirított mandulapehely

Elkészítés:


Krém

A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, kevesebbet is).
A krémet min. 3-4 órára, de ha lehet, egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, jól le kell hűlnie.
A lehűlt krémet elővesszük, kézi robotgéppel kissé felverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a habfixálókat, és addig keverjük, amíg sűrű krém nem lesz.
Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kimérjük a 6 ek. xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).
A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
A kihűlt piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, háromfelé vágjuk.
A krémet 3 felé vesszük, betöltjük a tortát, majd a tetejét és az oldalát is bekenjük.
A pirított mandulával, ill. ha van, trüffel bonbonokkal díszítjük.

Diabetikus csokimousse torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Morzsás almatorta
Morzsás almatorta

Tészta hozzávalóit összegyúrni, félretenni. Töltelék hozzávalóit összekeverni, kicsit hagyni állni. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodtam a tészta 2/3-ad részét, rátet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Nutellás krémes sajttorta sütés nélkül
Nutellás krémes sajttorta sütés nélkül

A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.Egy krémlapát segítségével a mascarpone sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Angel food cake - amerikai fehér piskóta (Sóbors)
Angel food cake - amerikai fehér piskóta (Sóbors)

Ha van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A fehérjéből kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Habos torta(finom)
Habos torta(finom)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk