Piskótához:
6 db tojás
6 ek (kb 100 gr) xilit (vagy ízlés szerint édesítő)
45 g DW-zero 6 lisztkoncentrátum: http://www.dietas-etelek-webshop.hu/dia_wellness_zero_6_koncentratum_344
45 g tönkölybúza/rozsliszt/durum liszt
5 g étkezési keményítő
5 g szódabikarbóna
kevés himalaya só
Mázhoz:
25 dkg vaj
25 dkg erythritol (vagy xilit, édesítő)
5 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kimérjük a 6 ek xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő), ennek ugyanannyi súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek .
A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a lisztkeveréket.
Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe (35x25cm-es), majd 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen aranybarnára sütjük (tűpróba!).
Amint kihűlt a piskóta a papírt lehúzzuk róla, és kockákra vágjuk. Nekem kb. 40 db lett belőle.
Máz elkészítése, összeállítás:
A vajat az eritrittel (vagy xilittel), a tejjel és a kakaóval összemelegítjük.
A piskótakockákat belemártogatjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk."
Készítek egy zabkorpás piskótát Míg a tészta sül, egymás után elkészítem a pudingokat. Csomómentesre keverem a pudingport a cukorral és a tejjel. 700 watton 2,5 percre beteszem a...
Elkészítési idő:2 tojásfehérje, pici citromlé és 25 dkg porcukor.. fényesre keverve.
Elkészítési idő:Csokimáz ,de akár kihagyható is Paleo csokoládét felolvasztok és a karika alját belemártom ( ezt használtam ) A hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófáv...
Elkészítési idő: