Családireceptkönyv.hu

Linzer Augen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 Gramm Butter (weich)

1 Stück Ei

80 Gramm Mandeln (gerieben)
220 Gramm Marillenmarmelade

300 Gramm Mehl (glatt)

1 Prise Salz

120 Gramm Staubzucker

1 Prise Staubzucker zum Bestreuen

1 Päckchen Vanillezucker

1 Prise Zimt

Elkészítés:


Aus Mehl, Butter, Salz, Zucker, Vanillezucker, Zimt und den geriebenen Mandeln einen glatten Teig kneten - anschließend den Teig 30 Min. in den Kühlschrank stellen und rasten lassen.
Danach den Teig mit Hilfe eines Teigrollers ausrollen - ca. 4 mm dick - und runde Scheiben ausstechen. Eine Hälfte der Scheiben (oberer Teil) drei kleine runde Augen ausstechen (am besten geht das mit einen Linzer-Ausstecher). Alle Teile auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und im vorgeheizten Backofen bei 180°C ca. 15 Min. hellbraun backen.
Die Kekse auskühlen lassen, die Hälfte ohne Augen (=3 Löcher) mit Marmelade bestreichen und den oberen Keksteil (mit Augen) drauf setzen / zusammensetzen. Mit Staubzucker bestreuen und fertig sind die köstlichen Linzeraugen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér*
Gyümölcskenyér*

Először a gyümölcsöt kell előkészíteni, mazsolát beáztatni, sárgabarackot és mandulát felvágni apró darabokra. Egy nagy tálba a lisztből egy-két kanálnyit a yümölccsel összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Házi húzott rétes (anyu)
Házi húzott rétes (anyu)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, szép sima legyen a felülete. Három részre osztjuk. Mindegyiket lekenjük olvasztott zsírral, külön-külön letakarjuk, 15-20 percig pihentetjük. Egyen...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tiramisu tojás nélkül
Tiramisu tojás nélkül

A pudingot felfőzzük a szokásos módon, majd meghűtjük. Mikor meghűlt, belekeverjük a mascarponét, és habosra keverjük. A doboz, vagy jénai aljára rakunk egy sor áztatott piskótá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mindenre jó
Mindenre jó

Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk