Recept 2 személyre:
-75g cukormentes étcsokoládé
-22,5g vaj
-2 tojássárgája
-2 tojásfehérje
-2g zsírtalanított mandula vagy lenmagliszt
-pici só
Két szufléformát vagy desszertgyűrűt kivajazunk,megszórjuk őket kevés holland kakaóporral,a sütőt felmelegítjük 180C-ra.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C-ig, ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájákat,majd a pici sóval lágy habbá verjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk a csokis masszába.Ezután óvatosan beleszitáljuk a kevéske mandula vagy lenmaglisztet és elkeverjük benne,majd a formákba öntjük és 180C-on kb 7 percig sütjük.Az idő nagyon sütőfüggő,mert pl az anyukám sütőjében 5 perc után tökéletes,szóval ezt ki kell tapasztalni.Akkor jó ha a külseje egy kérget alkot a közepe pedig folyik.
melegen érdemes tálalni,egy gömb cukormentes vaníliafagyival tökéletes párosítás de magában is egy szuper édesség. :)
A tészta hozzávalóit összekeverem majd az őzgerinc formába teszem és megsütöm. A krémbe a lisztet a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd belekeverem a pudingport, hozzáadom a ramat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet. Egynemű tésztává keverjük. Egy nagyobb tepsit (pl. gáz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA zselatint 1 dl tejben 10 percig állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon keverés mellett feloldjuk. A túrót áttörjük és a kefírrel kikeverjük. Hozzákeverjük a sót, a citromlevet, cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű