Recept 2 személyre:
-75g cukormentes étcsokoládé
-22,5g vaj
-2 tojássárgája
-2 tojásfehérje
-2g zsírtalanított mandula vagy lenmagliszt
-pici só
Két szufléformát vagy desszertgyűrűt kivajazunk,megszórjuk őket kevés holland kakaóporral,a sütőt felmelegítjük 180C-ra.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C-ig, ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájákat,majd a pici sóval lágy habbá verjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk a csokis masszába.Ezután óvatosan beleszitáljuk a kevéske mandula vagy lenmaglisztet és elkeverjük benne,majd a formákba öntjük és 180C-on kb 7 percig sütjük.Az idő nagyon sütőfüggő,mert pl az anyukám sütőjében 5 perc után tökéletes,szóval ezt ki kell tapasztalni.Akkor jó ha a külseje egy kérget alkot a közepe pedig folyik.
melegen érdemes tálalni,egy gömb cukormentes vaníliafagyival tökéletes párosítás de magában is egy szuper édesség. :)
Majd összekeverjük a pudinggal. Krémmel összeragasztjuk a kekszeket. Kívül is vékonyan megkenjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojást habosra verem a cukorral, beleteszem a mascarponét, majd apránként hozzákeverem a lisztet, sütőport. 2 almát belekockázok a masszába, hozzáteszem a fahéjat és összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű