10 dkg 50% ch csökk.liszt
5 dkg lenmagliszt
180-200 ml tej
0.5 zacskó instant élesztő
kk. sütőpor
2 dkg vaj
vaj a kenéshez
tojássárga a kenéshez
2 tk. xilit
csapott tk. só
A liszteket összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, ezután hozzákeverjük a por élesztőt, a sütőport, sót, xilitet, és a meleg tejet. Átgyúrjuk lisztezett deszkán. Kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk liszttel és mind a négy oldalát behajtogatjuk. Meleg helyen kb. 10 percet pihentetjük, addig is 200 fokon melegítjük a sütőt. 10 perc pihi után a sütőt közben 50 fokra visszavesszük. A tésztát kinyújtjuk és megint megkenjük vajjal és szórjuk liszttel és hajtogatunk. Ezután kinyújtjuk és négyzeteket vágunk, megtöltjük lekvárral, megkenjük a széleit tojássárgával és félbehajtjuk, a tetejét is lekenjük. 50 fokon sütjük/kelesztjük kb. 10 percet, aztán 200 fokon sütjük kb. 5 percet és a végére bekapcsoljuk a hőlégkeverést. Egy táska kb. 7 dkg. Szép nagy pékséges méretű 7 db lett.
Ebben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA barackot mossuk meg, a magját távolítsuk el, a gyümölcs húsát vágjuk fel tetszőleges szeletekre. A barackszeleteket keverjük össze a barna cukorral, kristálycukorral (1 evőkan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA habcsókhoz a tojásfehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. 38 x 32 centis, sütőpapírral borított tepsire kenjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg vajat felkockázzuk és összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű