200 g Diawellness Sütőliszt
2 dl víz
100 g vaj
csipetnyi só
1 ek xilit (elhagyható, eredeti recept szerint nem kell bele)
4 db tojás
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
édesítő ízlés szerint
80 g light krémsajt (kép ITT)
150-200 g habtejszín
A vizet, vajat, sót, xilitet felforraljuk, hozzáöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a massza teljesen összeáll. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat (jó alaposan el kell keverni). Eredetileg csillagcsöves nyomózsákból kellene kis halmokat nyomni, de nekem valamiért ez a nyomózsákos dolog soha nem ment, ezért rábíztam a dolgot tesómra… Egy fél fánk össze is jött, csak aztán szétszakadt a nyomózsákunk… : ) Így végül kanállal halmoztunk kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Így nem lett olyan szép és magas, de az ízén nem rontott : ) (18 – kisebb – db lett) Ne tegyük túl közel egymáshoz, mert valamennyire megnőnek. Előmelegített sütőben megsütjük. (190 fokon 30 percig sütöttük.) Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A pudingot, édesítőt összekeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Amikor már langyos, belekeverjük a krémsajtot. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel, majd erre jön az édesítővel kemény habbá vert tejszín, és végül a “kalap” : )
Az egész adag szénhidráttartalma kb. 180 g ch, 18 db fánk esetén kb. 10 g ch/db.
A tészta készítése: A lisztet a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, tepsi hátulján megsütjük, de vigyázzunk, mert gyorsan sül!...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAhogy az összetevők számából is látszik, nem egy bonyolult édesség ez, ám annál több türelmet igényel az elkészítése. Mérd ki a tejet egy lábasba, keverd bele a cukrot és a vajat,...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű