- 6. ek. zabpehely ledarálva
- 250 gr zsírszegény túró
- 2 tojás
- feta sajt
- só
- lenmag
- késhegyni szódabikarbóna
Összekevered a ledarált zabpelyhet a túróval, tojással, sóval, szódabikarbónával, belemorzsolsz egy kevés feta sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat készítesz, tetejére lenmagot szórsz, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöd.
A liszttel elkeverjük a sót, majd beleütjük a tojást a felfuttatott élesztőt, az olajat és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Jól kidagasztjuk,lelisztezni,letakarni és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magas...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük, gyúrjuk, kelesztjük, majd szaggatjuk, és forró olajban kisütjük. A nyers tészta napokig eltartható a hűtőben, mindig a szükséges mennyiséget süs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű