- 6. ek. zabpehely ledarálva
- 250 gr zsírszegény túró
- 2 tojás
- feta sajt
- só
- lenmag
- késhegyni szódabikarbóna
Összekevered a ledarált zabpelyhet a túróval, tojással, sóval, szódabikarbónával, belemorzsolsz egy kevés feta sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat készítesz, tetejére lenmagot szórsz, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöd.
A tejbe cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Állni hagyjuk, míg megkel. A főtt burgonyát megtisztítjuk, és belenyomjuk a lisztbe. Összemorzsoljuk, majd egy csapott evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramat a sóval habosra keverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a tojással és az olajjal összekeverjük és egy ruga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, és a többi hozzávalót hozzáadva géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztunk. (A tésztába beledagasztjuk a darált tepertőt.) M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű