Családireceptkönyv.hu

394.Felhő pogácsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


65 dkg (650 g) búzafinomliszt
25 dkg (250 g) margarin vagy vaj
20 g (4 tk.) só
25 g (fél kocka) élesztő
5 g (1 tk.) cukor
1 dl (100 g) tej
1 db egész tojás (M-es)
165 g tejföl
10 dkg (100 g) reszelt sajt
1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:


A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Hagyjuk felfutni, majd belerakjuk a tejfölt és a tojást. Kidagasztjuk a tésztát. Nem baj ha nem válik el az edény falától. Mivel zsíros tészta akkor is össze tudjuk szedni. Ne tegyünk bele több lisztet! Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát. A hajtogatások között 20 percig pihentetjük. Amikor készen van az utolsó hajtogatás is, kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lásd Videó.
Megkenjük tojássárgájával, majd megszórhatjuk apróra vágott tökmaggal (egyéb magvakkal) vagy reszelt sajttal. Ha szeretnénk a tetejét is megsózhatjuk nagyon finom lesz tőle.
Miután a tepsibe tettük szilikonos sütőpapírra a pogácsákat, még addig kelesztjük, amíg melegszik a sütő (kb. 15-20 perc)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


kb. 85 db 4 cm-es pogácsához
https://www.kalcirecept.hu/felho-pogacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rúd-gyorsan
Sajtos rúd-gyorsan

A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Apró pogácsa
Pogácsa - Apró pogácsa

1. Fél kg lisztet, a vajat, a zsírt, kéz között jól szétdörzsöljük, teszünk bele 2 tojássárgáját, sót, élesztőt tejben megáztatva, ezeket jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtogatott sajtos pogácsa
Hajtogatott sajtos pogácsa

A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő... Fél óráig lan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós kifli
Sós kifli

A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk