1 kg liszt
20 dkg lágy margarin,
5 dkg élesztő
2+1 tojás,
10 dkg cukor,
1/2 marék só /kb 2 dkg./
1 db joghurt,
4-5 dl tej a dagasztáshoz,
1 tubus natúr krémsajt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
2 ek. liszt,
A lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzá adjuk a cukrot, sót, a két tojást, lágy margarint a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk.
Duplájára kelesztjük. Utána négy részre osztjuk és cipó formájára dolgozzuk. Egyenként köralakba kb. félcenti vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk nyolc részre, ha kisebbeket akarunk tizenkettőre. Megtöltjük sajt krémmel, amit az egy tubus natúr krémsajt, 5 dkg reszelt sajt és a két ek. liszt keverékéből kapunk. Ezt a tölteléket a tészta székesebb részébe töltjük és feltekerjük. Tetejét tojással megkenjük és köménymaggal megszórjuk.
Ez a töltelék a tészta felére elegendő. /két cipóra/ A másik két cipót is ugyan úgy ki nyújtjuk olajjal megkenjük és a szélesebb végéről lefelé tekerjük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A gázsütő közepes fokozatán kb. 18-19 perc alatt pirosra sütjük..
A lisztet összekeverem a száraz alapanyagokkal, majd bele morzsolom a margarint, és hozzá adom a sajtot a tojást és a tejfölt is. Készre gyúrom, majd a hűtőbe teszem legalább 1 ór...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézLiszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni. 2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni. Tojással lekenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet,tégla formát alakítunk belőle,majd sütőpapírba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre. 2. Míg ez hűl,elkészítjük a tésztát. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes200 fokon 15 perc alatt arany barna lesz, en nagyon vékonyra vágom igy ket tepsi lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű