• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg zsír
• tejföl ( kevés )
• só ízlés szerint (én 1 lapos ek sót tettem bele )
• 1 tojás
• ½ dl tej amibe az élesztőt felfuttatjuk
•25 g élesztő
A tetejére:
• 1 tojás a lekenéséhez és 10-15 dkg reszelt sajt
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a zsírt, az 1 tojást, a tejfölt ha szükséges hozzá, a sót és a tejbe felfuttatott élesztőt jól összedolgozod. Egy éjszakára hűtőben pihenteted. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtod, megkened tojással, megszórod sajttal,a tetejét és derelyevágóval csíkokra vágod. Forró gázsütőben megsütöd, 180 - 200 fokon középre helyezem a rácsot ott sütöm.
Egy tepsi kb 25-30 perc alatt sül meg, ( sütőtől függ )
Rétes nyújtás nélkül elkészítése a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel e...
Elkészítési idő:Elkészítés: A pogácsát előző napról megmaradt főtt krumpli felhasználásával is készíthetjük, vagy a megmaradt krumplipüréből, de akkor ebben az esetben a margarinból kevesebbet te...
Elkészítési idő: 45 percAz összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc