• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg zsír
• tejföl ( kevés )
• só ízlés szerint (én 1 lapos ek sót tettem bele )
• 1 tojás
• ½ dl tej amibe az élesztőt felfuttatjuk
•25 g élesztő
A tetejére:
• 1 tojás a lekenéséhez és 10-15 dkg reszelt sajt
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a zsírt, az 1 tojást, a tejfölt ha szükséges hozzá, a sót és a tejbe felfuttatott élesztőt jól összedolgozod. Egy éjszakára hűtőben pihenteted. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtod, megkened tojással, megszórod sajttal,a tetejét és derelyevágóval csíkokra vágod. Forró gázsütőben megsütöd, 180 - 200 fokon középre helyezem a rácsot ott sütöm.
Egy tepsi kb 25-30 perc alatt sül meg, ( sütőtől függ )
A darált húshoz hozzákeverjük az apró kockára vágott almát, a reszelt cheddar sajt felét, a zsályát, a mustárt, és sózzuk-borsozzuk. A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. ?A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a sót majd kicsit elkeverjük. ?Ezután mehet bele az élesztős tej is. ?Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összegyúrjuk, nagy gombócot formázunk belőle és 20 percre félrerakjuk pihenni. 2. Utána 8 egyenlő részre vágjuk, minden részből egy kb. 1,5 cm széles, 15 cm h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt összegyúrjuk, és már lehet sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes