• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg zsír
• tejföl ( kevés )
• só ízlés szerint (én 1 lapos ek sót tettem bele )
• 1 tojás
• ½ dl tej amibe az élesztőt felfuttatjuk
•25 g élesztő
A tetejére:
• 1 tojás a lekenéséhez és 10-15 dkg reszelt sajt
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a zsírt, az 1 tojást, a tejfölt ha szükséges hozzá, a sót és a tejbe felfuttatott élesztőt jól összedolgozod. Egy éjszakára hűtőben pihenteted. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtod, megkened tojással, megszórod sajttal,a tetejét és derelyevágóval csíkokra vágod. Forró gázsütőben megsütöd, 180 - 200 fokon középre helyezem a rácsot ott sütöm.
Egy tepsi kb 25-30 perc alatt sül meg, ( sütőtől függ )
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, szórunk hozzá egy csipet kristálycukrot és felfuttatjuk. Az összes többi alapanyagot (kivéve ami majd a tetejére kell) egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű