60 dkg liszt
3 tojás
1 kis dob. tejföl
25 dkg margarin
4 kk. só
1 kk .cukor
5 dkg élesztő
Liszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni.
2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni.
Tojással lekenni. 200 fok 30 p.
Hideg sütőbe kezdeni.
A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt egy tálba tesszük. Alaposan meggyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk, majd papírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a zöldfűszereket összevegyítjük. Beleforgatjuk a virslit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű