Családireceptkönyv.hu

404. Pihe-puha pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 tojás
1 kis dob. tejföl
25 dkg margarin
4 kk. só
1 kk .cukor
5 dkg élesztő


Elkészítés:


Liszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni.
2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni.
Tojással lekenni. 200 fok 30 p.
Hideg sütőbe kezdeni.

404. Pihe-puha pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Ecetes sajtos rud
Ecetes sajtos rud

A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Tejfölös sósrudacskák
Tejfölös sósrudacskák

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt egy tálba tesszük. Alaposan meggyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk, majd papírr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Virslis muffin
Virslis muffin

A virslit apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a zöldfűszereket összevegyítjük. Beleforgatjuk a virslit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk