60 dkg liszt
3 tojás
1 kis dob. tejföl
25 dkg margarin
4 kk. só
1 kk .cukor
5 dkg élesztő
Liszt,cukor só,tojás összekeverni.Hozzá a langyos margarin,tejföl,élesztő. 1/2 óra kelesztés. 3 x 20 p hajtogatni.
2 ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni,szaggatni.
Tojással lekenni. 200 fok 30 p.
Hideg sütőbe kezdeni.
A rozmaring leveleket vágjuk egészen apróra. A lisztet keverjük el sóval, az olajjal, a rozmaringgal és annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Gyúrjuk teljesen homogénr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA perectésztát összedolgozom. Viszonylag kemény tészta lesz az eredmény, de kiválóan lehet vele dolgozni, nem szakad, nem ragad. A tésztát késsel feldaraboljuk, majd a két tenye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 evőkanál tejet egy csipetnyi cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A margarint szétdörzsöljük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és az élesztős tejet. Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű