Családireceptkönyv.hu

Update Ricottás-Magvas Pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
-175g Update Master Mix
-125g Teljes kiőrlésű Zabliszt
-250g ricotta
-200g vaj/margarin
-100g langyos tej
-1db s-es méretű tojás
-10g só
-3,5g instant élesztő

Díszítés:
- tojássárgája a lekenéshez
-magvak,sajt ízlés szerint

Elkészítés:


- Az alapanyagokat pontosan kimérjük, és egy tálban összegyúrjuk.
- Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük a tésztát.
- Majd kivesszük és Master Mixxel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtjuk és feltekerjük mint egy bejglit. Ezzel a lépéssel felváltható a tészta hajtogatása így sokkal gyorsabban elkészíthető.
- Ismét becsomagoljuk egy fóliába és még kb 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
- Majd egy szilikon lapon ismét kinyújtjuk kb 1,5cm vastagra és tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Meleg helyen kb fél órán keresztül hagyjuk, hogy megkeljenek.
- Miután megkeltek, lekenjük a tetejüket tojássárgájával és tetszés szerint megszórjuk különböző magvakkal vagy sajttal.
- Előmelegített, 180C-os,légkeveréses sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


-A pihentetés betartása fontos, mert kezdetben lágyabb a tészta, tehát muszáj, hogy hűtőbe tegyük felhasználás előtt.
-Ahhoz, hogy szép magasak legyenek szaggatás után a kezünkkel kissé formázzuk meg őket.
-Ha a sajtot egy kevés Master Mixxel elkeverjük mielőtt a pogácsára tennénk akkor ropogós marad a tetején.
-Ne hagyjuk, hogy lekenéskor a tojássárgája megfolyjon a tészta oldalán, mert ha lefolyik, akkor az a rész nem fog megnőni sütés közben és ferdék lesznek a pogik.
- A sütési idő sütőfüggő, ezért azt javaslom mindenki addig süsse, amíg szép aranyszínűek nem lesznek a pogácsái.

Ch tartalom:
~12,3g/100g

Update Ricottás-Magvas Pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos csiga
Sajtos csiga

1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Sajtos roló
Sajtos roló

A leveles tésztát kitekerem, lisztezem, kicsit nyújtok rajta és kb 2-2,5 cm széles csíkokat vágok belőle. Rátekerem a beolajozott formákra, kicsit fedjék egymást. Megkenem a felve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Grissini
Grissini

Egy tálba tegyük a lisztet, majd az egyik felébe a sót, a másikba azn élesztőt és öntsük bele a 3 dl vizet. A robotgép dagasztóspiráljával 1-es fokozaton keverjük addig, míg egynem...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk