menu

Családireceptkönyv.hu

Zellei Tündi mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg mézhelyettesítő esetleg méz
-csipet só
-1 teáskanál szódabikarbóna
-12 dkg vaj
-2 tojássárga
-2 teáskanál mézeskalács fűszer

a tetejére
-1 tojásfehérje
-10 dkg porrá őrőlt eritrit

Elkészítés:


A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát. Fél centi vastagra nyújtjuk és tetszőlegesen kiszaggatjuk. 180 C fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt, kidíszítjük a porá őrőlt eritrittel felvert tojásfehérjével, amit nyomózsákba teszünk, és azzal rajzoljuk meg a mézeskalácsainkat.

Zellei Tündi mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládés habos szelet – olyan könnyed, hogy elolva
Csokoládés habos szelet – olyan könnyed, hogy elolva

A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes mére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-meggyes bögrés recept
Almás-meggyes bögrés recept

A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Clafoutis - cseresznyés-epres (tejpite)
Clafoutis - cseresznyés-epres (tejpite)

1. A cseresznyét és a feldarabolt epret egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsi alján eloszlatjuk. 2. A tojásokat a xilittel, sóval, fahéjjal, vaníliával egy robotgép segítségével ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk