menu

Családireceptkönyv.hu

Zellei Tündi túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-25 dkg házi túró (12,5 túró,12,5 juhturó )
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-20 dkg vaj/bio margarin
-5 dkg friss élesztő
-2 teáskanál himalája só
-1 egész tojás
-2 púpos evőkanál tejföl
-a tetejére felvert tojás és reszelt sajt

Elkészítés:




Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük. Ha letelt a pihentetés, kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-es vastagságúra, és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal, 15-20 perc alatt 190 C fokos sütőben készre sütjük.

 Zellei Tündi túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rúd - Sajtos rúd
Rúd - Sajtos rúd

1. Összegyúrjuk és hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap kinyújtjuk, kb. fél centisre, lekenjük tojással, szórunk még rá sajtot (én kb 5 dkg trappistát), derelyevágóval felvágjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Tatu kifli
Tatu kifli

Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás rúd v. pogácsa
Medvehagymás rúd v. pogácsa

Először a kókuszolajban pirítsuk meg a medvehagymát (kb. 4-5 perc), majd adjuk hozzá a kókuszkrémet és forró vizet. Keverjük össze a száraz alapanyagokat, öntsük rá a forró folya...

Elkészítési idő: 40-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brigi-féle sajtos pogácsa
Brigi-féle sajtos pogácsa

1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle. Fél cm vastagra nyú...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk