-25 dkg házi túró (12,5 túró,12,5 juhturó )
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-20 dkg vaj/bio margarin
-5 dkg friss élesztő
-2 teáskanál himalája só
-1 egész tojás
-2 púpos evőkanál tejföl
-a tetejére felvert tojás és reszelt sajt
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük. Ha letelt a pihentetés, kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-es vastagságúra, és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal, 15-20 perc alatt 190 C fokos sütőben készre sütjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30×40 cm-es tepsibe. Kiterítjük magunk elé a leveles tésztát, és 12 db 10×8 cm-es téglalapra vágjuk. 2 Mindegyiket meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és puha vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a túrót és jól átgyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk és megkenjük a tetejét a felv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Nyújtjuk,szaggatjuk. Tojással kenjük. Megszórjuk köménymaggal vagy sajttal. 200 C-on sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű