Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Húsvéti vendégváró falat recept


Írta:

Elk. idő: 115 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
- 210 g búzaliszt (BL55)
- 100 g vaj
- 20 g élesztő (friss)
- 1 mokkáskanál só
- 100 ml tejföl (20%-os)

A lekenéshez:
- 1 db tojás (apró, "S"-es méretű)

A töltelékhez:
- 100 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original
- 80 g főtt, kötözött sonka
- 2 db tojás (keményre főzött)
- 3 teáskanál metélőhagyma (snidling)
- 1 csipet só
- 1 csipet fehérbors (őrölt)

A tetejére:
- 20 csipet gouda sajt (reszelt)
- 1 evőkanál metélőhagyma (snidling)

Elkészítés:


Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, majd alaposan összekeverjük.
Egy tálba mérjük a lisztet és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második tésztakorongot egy kisebb, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrunk.
Az egész korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással. Rátesszük a kilyukasztott korongokat, majd azokat is lekenjük tojással.
Meleg helyen 25 percig pihentetjük, majd 190 °C fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelékhez nagyon apróra vágjuk a sonkát és a főtt tojást, majd egy tálkában összekeverjük a krémsajttal és a metélőhagymával. Ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges sózzuk. Ha valaki szereti, tehet bele tormát is, én most kihagytam.
A tölteléket a kihűlt pogácsákba töltjük, majd reszelt sajtot teszünk a tetejére.
Kevés metélőhagymával megszórva kínálhatjuk az elkészült húsvéti vendégváró falatokat. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémes pogácsa
Sajtkrémes pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri

Az élesztőt a langyos tejben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Békebeli sós teasütemény
Békebeli sós teasütemény

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - lecsós
Palacsinta - lecsós

A hagyományos módon lecsót készítünk, zsírjától lecsurgatjuk. A szokásosnál egy kicsit sűrűbb palacsintamasszát eldolgozzuk a lecsóval. A palacsintákat kisütjük és lepényszerűen t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk