A tésztához:
500dkg finomliszt 1 ek búzacsíra
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
3 ml langyos tej
A töltelékhez: 25 dkg házi lekvár
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig.
2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle, 19 darabot.
3. Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt.
4. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget.
5. Betesszük a hideg sütőbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütőt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papírt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
A cénametéltet megfőzzük. 3 tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.Hozzáadjuk a mazsolát, a tejfölt és a túrót. Belekeverjük a tésztát és a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizstésztát leforrázzuk, majd 10 perc után leszűrjük. 2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vágott tofut, pár percig pirítjuk, majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSplit French bread loaf into halves horizontally. Mix butter, cheeses, mayonnaise, green onions and garlic in a bowl, blending well. Spread the cut side of bread with spread. Ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított répákat vágjuk spagetti-csíkokra. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Forgassuk meg egy kanál zsíron. Pároljuk meg a gombát. A jénai aljára halmozzuk a sárgar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű