menu

Családireceptkönyv.hu

Buktatorta


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
500dkg finomliszt 1 ek búzacsíra
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
3 ml langyos tej
A töltelékhez: 25 dkg házi lekvár
A kenéshez:
1 db tojás sárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig.
2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle, 19 darabot.
3. Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt.
4. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget.
5. Betesszük a hideg sütőbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütőt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papírt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Buktatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros gombóc (Eredeti)
Lekváros gombóc (Eredeti)

A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk és összetörjük, belekeverjük az olaját és hagyjuk kihűlni. Ezután a tojást, a búzadarát, a lisztet és a sót...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Házi ropogós kenyér
Házi ropogós kenyér

Elkészítése: A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza tészta 2
Pizza tészta 2

Minden alapanyagot előkészítünk egy tálba a víz kivételével. Készítsünk a kezünk ügyébe a langyos vizet is. A tésztához csak annyi vizet adjunk hogy a tészta összeálljon. Az éleszt...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A metéltet bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és 4 deka vajjal összekeverjük. A tojássárgákat porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót szitán áttörjük, beleveg...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk