Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 40 dkg kelkáposzta
• 20 dkg virsli
• 3 evőkanál étolaj
• 2 evőkanál liszt
• 2 dl tejföl
• 1 közepes vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál majoránna
• 1 csipetnyi őrölt kömény
• 1 csipetnyi őrölt bors
• 1 kávéskanál fűszerpaprika
• 1,5 liter csontlé, vagy két leveskocka
• só
• (igény szerint 2-3 szem burgonya)

Elkészítés:


1. A finomra vágott hagymát kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rövid ideig összepirítjuk. (Figyeljünk, nehogy megégjen!).

2. Beletesszük a jól megmosott, vékonyra szeletelt kelkáposztát, (Aki dúsítani akarja, tehet bele két-három hámozott, felszeletelt krumplit is.) és apránként egy kevés csontlevet öntve hozzá, fedő alatt félpuhára pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és köménnyel. Ezután felöntjük a maradék levessel.

3. A virslit felkarikázzuk, forró olajon átforgatjuk, majd a leveshez adjuk. Végül liszttel kevert tejföllel behabarjuk, még egyszer összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.
Tálalás, díszítés
A leves tetejét tálaláskor egy kanál tejföllel és egy szál friss majoránnával díszítjük.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
PARADICSOMOS ZÖLDPASZULY LEVES
PARADICSOMOS ZÖLDPASZULY LEVES

A sargarepat megtisztitom es felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban beleteszem a sargarepat,es a hagymat,utana feltoltom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni Amik...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TEJFÖLÖS KARFOLLEVES
TEJFÖLÖS KARFOLLEVES

A zellergumot, sárgarépát kockakra vagtam. A hagymat aprora vagtam. Keves olajon uvegesre paroltam a hagymat, utana hozzaadtam a sárgarépát,zelergumot, es egyutt is paroltam. Fe...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk