menu

Családireceptkönyv.hu

Kigyórétes


Írta:

Elk. idő: kb.1 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: ½ kg liszt, 1 ráma, 3 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tejföl, 1 csapott ek.cukor, késhegynyi só.

Dió töltelék: 20 dkg dió, 18 dkg cukor, 1 cs. Van cukor, ½ dl tej, 5 dkg mazsola, 1 ek. Morzsa.

Mák töltelék: 20 dkg mák, 20 dkg cukor /méz/, ½ citrom héja, 1-1,5 dl víz /nem tej/, 5dkg mazsola..

Elkészítés:



A diót, mákot és a hozzávalókat felforraljuk és félre tesszük hűlni.

A tésztához valókat összedolgozzuk, és rétestészta keménységűre gyúrjuk, ½ órát pihentetjük. 4 részre osztani. A téglalapra kinyújtott tészta két szélét kb 8-8 cm hosszába bevagdosni, a közepét tojásfehérjével kenni, szórni kevés morzsával és a tölteléket ráhelyezni, majd a bevagdosott széleket egymásra hajtogatni. Tojássárgájával megkenni és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 percig sütni. A kisült tésztát nem kell letakarni

A TÖLTELÉKEK ALÁ:
3 EVŐKANÁL ZSEMLEMORZSA

Trükkök, tippek, praktikák:


ezekkel a töltelékekkel is lehet tölteni a tésztát.
Töltelék:

meggyeshez (2 rúdhoz):

60 dkg magozott meggybefőtt (idényben friss
meggy), 5 dkg darált dió, 5 dkg darált háztartási
keksz, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál
őrölt fahéj
Friss meggyet kimagozzuk, lecukrozzuk, majd kinyomkodjuk és hozzáadjuk a belevalókat.

almáshoz (2 rúdhoz):

1 kg alma, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin,
4 evőkanál kristálycukor, 1 csapott kiskanál
őrölt fahéj, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
Vajon az almát megpároljuk /lereszelt/és belekeverjük az ízesítőket és a zsemlemorzsát is.

túróshoz (2 rúdhoz):

60 dkg félzsíros tehéntúró, 5 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara,
1 evőkanál tejföl, 1 tojás
Minden hozzávalót a túróhoz adunk.

Kigyórétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokikrém házilag egészségesen
Csokikrém házilag egészségesen

Az összes hozzávalót beleteszem egy lábosba és összekeverve elkezdem melegíteni. Folyamatos kevergetés mellett kb..10 percig főzöm. Ezalatt jól besűrűsödik. Ha kész, átteszem egy t...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Házi burgonyás kifli
Házi burgonyás kifli

Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval. Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Csokoládés narancskrémtorta
Csokoládés narancskrémtorta

A tojások sárgáját kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral, és óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Adagonként belekeverjük az átszitált, szódabikarbónával, sóval és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Eszterházy praliné
Eszterházy praliné

Egy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk....

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk