menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos-diós beigli


Írta:

Elk. idő: 1óra 50 perc
Adag: 8-10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
60 kg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1,5 dl tej, 1 púpozott ek cukor, 1,5 dkg élesztő, 2 tojás, csipet só
Töltelék:
20 dkg mák,15 dkg cukor,1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 el baracklekvár
20 dkg dió, 15 dkg cukor,1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja,
2 tojás a tészta kenéshez és zsir v. vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A lisztet a vajjal,zsírral elmorzsolni, majd bele a megkelesztett élesztő, a tojások és csipet só. Jól kigyúrni és a hűtőbe tenni, míg a töltelék elkészül.
A töltelékeket összekeverjük a cukorral reszelt citromhéjjal, és leöntjük a forró tejjel. Beletesszük a mazsolát és a máktöltelékbe a baracklekvárt. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,3 mm vastagságú téglalappá sodorjuk. 2-öt mák és 2-öt diótöltelékkel töltünk meg. Vajjal v.zsírral kikent tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és hideg helyen / pihentetjük 30 percig.
Utána megkenjük tojásfehérjével és még 30 percig pihentetjük.
Tulajdonképpen ekkor kezd kelni,amitől a tésztája kicsit megreped és így lesz márványos. Előmelegített sütőben közepesnél erősebb /kb.190 fok/ kb 35 percig sütjük.
190 fokos sütőben 35 perc a sütési idő.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a tölteléknél annyit teszek a tésztába amilyen súlyú a tészta.Pl, ha 1 gombóc tészta 10 dkg akkor abba a mák v. dió 10 dkg legyen. Így nem reped ki.

Mákos-diós beigli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nugát házilag
Nugát házilag

A mogyorót szárazon megpirítjuk serpenyőben vagy sütőben, majd a héját ledörzsöljük. Hagyjuk kihűlni, majd apróra daráljuk. A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, majd hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Diósszelet
Diósszelet

A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük. A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors bögrés mákos
Villámgyors bögrés mákos

-Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. - három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen. --A hozzávalókat egy tálba...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Néger csók
Néger csók

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, az átszitált porcukrot apránként hozzáadjuk, majd a keményítőt. Szép simára keverjük. A tallérokat tálcára pakoljuk, a habot zacsiba töltjük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk