Elő-tésztához: /Előző este készíteni/
20 dkg liszt BL 55
1,5 dkg friss élesztő
1,5 dl víz
csipet só
Kenyérhez
1,5-2 dl langyos víz
50 dkg BL 55 liszt+ 1 el sikér
2 ek burgonyapehely
1,5 dkg élesztő/belemorzsolva/
3 ek olaj
1 kk cukor
2 kk só
A kenyérsütőbe teszem a vizet és a többi hozzávalót, majd az előző este kikevert elő-tésztát. Elindítom a programot / nálam 10-es Tészta/, és ha kész a dagasztás kiveszem, átgyúrom. Liszttel hintett kelesztőtálba teszem és 1órát meleg helyen kelesztem.
Közben a sütőtál tetejét vízbe áztatom.
A kelesztés letelte után a tésztát formázom és a sütőpapírral bélelt tálba teszem, Tető nélkül kelesztem még 1 órát. Sütés előtt bevágom a kenyerem tetejét, vízzel szórom meg, ráteszem az áztatott tetőt és hideg sütőbe téve225 fokon 70 percet sütöm, majd a tetőt levéve kb 15 percig sütöm még.Kivéve vízzel permetezem meg és rácson hagyom kihűlni.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük, és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókuszolajat felhevítjük. Közben felszeleteljük a hagymát, cukkinit, paradicsomot, sárgarépát. Fűszerezzük. Megdinszteljük a zöldséget és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Az élesztőt tejben felfuttatjuk (Langyos tej, kis cukor!) 2. A hozzávalókat jól megdagasztjuk és 6 órán át hűtőben kelesztjük. (meleg helyen 1 óra alatt megkel) 3...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lyukat a közepére. 2. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lyukba. 3. Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű