Elő-tésztához: /Előző este készíteni/
20 dkg liszt BL 55
1,5 dkg friss élesztő
1,5 dl víz
csipet só
Kenyérhez
1,5-2 dl langyos víz
50 dkg BL 55 liszt+ 1 el sikér
2 ek burgonyapehely
1,5 dkg élesztő/belemorzsolva/
3 ek olaj
1 kk cukor
2 kk só
A kenyérsütőbe teszem a vizet és a többi hozzávalót, majd az előző este kikevert elő-tésztát. Elindítom a programot / nálam 10-es Tészta/, és ha kész a dagasztás kiveszem, átgyúrom. Liszttel hintett kelesztőtálba teszem és 1órát meleg helyen kelesztem.
Közben a sütőtál tetejét vízbe áztatom.
A kelesztés letelte után a tésztát formázom és a sütőpapírral bélelt tálba teszem, Tető nélkül kelesztem még 1 órát. Sütés előtt bevágom a kenyerem tetejét, vízzel szórom meg, ráteszem az áztatott tetőt és hideg sütőbe téve225 fokon 70 percet sütöm, majd a tetőt levéve kb 15 percig sütöm még.Kivéve vízzel permetezem meg és rácson hagyom kihűlni.
Főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben. A felforrósított olajon pirítsuk a hagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a répát, a fokhagymát, a káposztát, a paprikát és a brokkolit, és köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, akkor összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd fel főni a vizet a tésztának. Minimális olajon süsd át kissé a marhahúst. Miután elfőtt a leve és barnás színt kapott, add hozzá a felaprított hagymát (fordított sorrendben a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Közepes