• ½ kg liszt
• 20 dkg trappista sajt
• 5 dkg élesztő / kevés cukros tejbe megkeleszteni/
• 1 ráma /250 g/
• 1 tejföl/ 175 g/
• 1 tojás
• 1 púpos kávéskanál só
A lisztet a rámával elmorzsolni, bele a sajtot, tojást, sót és a kelesztett élesztőt, jól összedolgozni és pihentetni 30 percig. 6 cipóba osztani, mindegyik cipót kör alakúra nyújtani, és 12 szeletre vágni. Feltekerni kiflinek, tetejét tojással kenni és 180-200 fokon előmelegített sütőben 20-25 percig sütni.
langymeleg sütő
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Én most vaníliás pudingot készítettem, amit folpack-kal befedve hagytam kihűlni, majd felvert tejszínnel lazítottam, ezzel töltöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret kis darabokra vágjuk és a cukorral és vajjal főzzük pár percig, amíg megpuhul. Hozzákeverjük a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy “...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű