80 dkg liszt
1 dl olaj
0,5 liter tej
5 dkg élesztő
Töltelék:
3/4 margarin /17 dkg/
2 tojássárga
1 evőkanál só
Reszelt sajt és reszelt hagyma is mehet a szóráshoz
díszítés:
1 db tojás felverve
sajt
köménymag
Az élesztőt pici tejbe meg kell futtatni, majd össze kell gyúrni a tésztához valókat. Ne keményre!
Ha kész, 4 felé kell venni, és gombócokat kell csinálni. Közben habosra keverjük a tojást, margarint, és a sót. Ezután fél centi vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, mint a bejglit./Reszelt sajtot és reszelt hagymát is lehet rá szórni tekerés előtt./
Ezután vágjuk 2 centis szeletekre, vagy háromszög alakúra és rakjuk tepsibe.
Meg kell kenni tojással, pici sajtot, köménymagot lehet szórni rá.
Tepsiben 20 percig hagyjuk kelni,
Majd mehet a sütőbe 190 fokon előmelegítve középső rácson 25-30 perc
A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűEgy olyan serpenyőben, amit később le tudunk fedni, az olajat megmelegítjük, és beleöntjük a búzadarát. Ügyelve, hogy meg ne égjen, mert könnyen megy neki, állandóan kavargatva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a tészta főzővizét, ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk, és néha megkeverve megfőzzük a tésztát, és félretesszük. Olajon elkezdjük sütni a szalonna csíkokat a vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. Ragacsos lesz, sütőpapíron, vizes kanállal formázzuk meg. 20 percig 180 fokon sütjük a tésztát, aztán pakoljuk meg és grill fokozaton készre pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű