Elsőnek is kifőzünk kb. 60 dkg tésztát ami ízlés szerint lehet bármi de én ennél az ételnél a fodros kockát szeretem használni,ha megfőtt lehűtjük!Lehetőleg al-dentére főzzük a tésztát mert még sütni is fogjuk!Apróra felkockázott sonkát,kolozsvári szalonnát,hagymát,cápia paprikát,kevés gombát lepirítunk.Ezzel párhuzamosan készítünk kb 1 l tejből egy közepes sűrűségű besamel mártást pici szerecsendióval és fehér borssal!Hozzá öntjük a pirított sonkás ragut és elkeverjük,ízlés szerint ha kell sózzuk de már nem igényli mert a szalonna és sonka is sós és itt könnyen el lehet sózni ha nem figyel az ember!A mártást elkeverjük a tésztával és 1-2 marék sajttal!Egy tepsibe helyezzük egyenletesen,megszórjuk a tetejét gazdagon petrezselyemmel és szintél gazdagon sajttal!Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük!Ez egy nagyon egyszerű étel de nagyon finom és laktató!
besalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej
vali konyhája /Lakatos József
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát vágd csíkokra, a cukkinit szeleteld fel. Készítsd el a kockából a zöldséglevest, dobd bele a tésztát, a paprikát és a zöldbabot. Amikor a tészta megfőtt, vedd le a fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat berakjuk egy lábosba: a száraz tésztát, a felezett koktélparadicsomokat, a hámozott paradicsom konzervet, a feldarabolt kelkáposztát, felaprított vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű