menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-zöldséges rakott tészta sajttal pirítva!


Írta:

Adag: 4 személyre.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Elsőnek is kifőzünk kb. 60 dkg tésztát ami ízlés szerint lehet bármi de én ennél az ételnél a fodros kockát szeretem használni,ha megfőtt lehűtjük!Lehetőleg al-dentére főzzük a tésztát mert még sütni is fogjuk!Apróra felkockázott sonkát,kolozsvári szalonnát,hagymát,cápia paprikát,kevés gombát lepirítunk.Ezzel párhuzamosan készítünk kb 1 l tejből egy közepes sűrűségű besamel mártást pici szerecsendióval és fehér borssal!Hozzá öntjük a pirított sonkás ragut és elkeverjük,ízlés szerint ha kell sózzuk de már nem igényli mert a szalonna és sonka is sós és itt könnyen el lehet sózni ha nem figyel az ember!A mártást elkeverjük a tésztával és 1-2 marék sajttal!Egy tepsibe helyezzük egyenletesen,megszórjuk a tetejét gazdagon petrezselyemmel és szintél gazdagon sajttal!Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük!Ez egy nagyon egyszerű étel de nagyon finom és laktató!

Elkészítés:


besalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej

Trükkök, tippek, praktikák:


vali konyhája /Lakatos József

Sonkás-zöldséges rakott tészta sajttal pirítva!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Lasagne 1. tészta recept nélkül
Lasagne 1. tészta recept nélkül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagas
Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagas

1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kislángos
Kislángos

gyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös, kukoricás tészta
Tejfölös, kukoricás tészta

Feltesszük forrni a vizet a tésztának. Ha forr, öntünk bele kevés olajat, sót, majd beleöntjük a tésztát, és a zacskón leírt ideg főzzük. Közben megpucoljuk, megmossuk, majd aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk