Elsőnek is kifőzünk kb. 60 dkg tésztát ami ízlés szerint lehet bármi de én ennél az ételnél a fodros kockát szeretem használni,ha megfőtt lehűtjük!Lehetőleg al-dentére főzzük a tésztát mert még sütni is fogjuk!Apróra felkockázott sonkát,kolozsvári szalonnát,hagymát,cápia paprikát,kevés gombát lepirítunk.Ezzel párhuzamosan készítünk kb 1 l tejből egy közepes sűrűségű besamel mártást pici szerecsendióval és fehér borssal!Hozzá öntjük a pirított sonkás ragut és elkeverjük,ízlés szerint ha kell sózzuk de már nem igényli mert a szalonna és sonka is sós és itt könnyen el lehet sózni ha nem figyel az ember!A mártást elkeverjük a tésztával és 1-2 marék sajttal!Egy tepsibe helyezzük egyenletesen,megszórjuk a tetejét gazdagon petrezselyemmel és szintél gazdagon sajttal!Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük!Ez egy nagyon egyszerű étel de nagyon finom és laktató!
besalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej
vali konyhája /Lakatos József
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük. Elkeverjük a zsiradékkal, a liszttel, a tojással és megsózzuk, majd összegyúrjuk. Pihenés nélkül kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle. Közepére szilvát rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pirítottam kevés olajon, ment rá fokhagyma, kis gyömbér. Egy jól megsütött sütőtök felét kikapartam, ezt a pépet is rátettem a hagymára. Só, bors, római kömény. K...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű