Családireceptkönyv.hu

Domáca parená kysnutá knedľa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Suroviny

500 gmúka polohrubá
125 ml mlieko vlažné
125 ml voda vlažná
1 čl soľ
1 ks vajce celé
2 PL olej
21 g droždie
1 čl cukor kryštálový

Elkészítés:


V odmerke si odmeriam 125 ml vody a 125 ml mlieka. V mikrovlnke ho zohrejem.Z pol kocky droždia , čo je 21g a 1 čl cukru a vody zmiešanej s mliekom zarobím kvások.
Múku preosejem s 1 čl soli.
Po 10 minútach mám vykysnutý kvások.
Do zvyšku vody s mliekom zamiešam 1 celé vajíčko a 2 pl oleja. Nalejem to do múky , pridám vykysnutý kvások.
Osvedčila sa mi rada od @sovky62. Cesto len zhruba zamiešam , aby sa tekutina spojila s múkou. Nechám asi 10 minút postáť.
Až teraz vypracujem cesto. Ide to ľahko.Vypracované cesto pomúčim múkou,zavriem misku kysku a nechám cesto vykysnúť , kým sa cesto nezdvojnásobí.
Cesto rozdelím na polovicu - ako je vidieť , nemám dobrý odhad, sformujem knedle.Nechám ich ešte asi 10 minút kysnúť.
Medzitým , čo knedľa kysne si pripravím hrniec s vodou , do ktorého dám parák.
V hrnci nechám zovrieť asi 200 ml vody . Keď voda vrie , vložím knedľu. Parím ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladám pokrievku , lebo by knedľa klesla.Po 20 minútach parenia odstránim pokrievku a knedľu ešte na paráku popichám špajdľou.
Keď ju budeme konzumovať hneď po uvarení , tak ju nenatieram olejom. Olejom natriem len tú , čo zostane.
Takto vyzerá v reze.Viem , že na fotenie som nemala dobré svetlo ....
Túto knedľu som robila k pečenému bravčovému bôčiku a dusenej kapuste.

Trükkök, tippek, praktikák:


Na parák položím papier na pečenie. To preto , že sa mi knedľa neprilepí na parák.

Domáca parená kysnutá knedľa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. 2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai canelloni
Bolognai canelloni

A bolognai raguval kezdünk: finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, aho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Corn dog
Corn dog

Én jó hosszú frankfurti virsliket kaptam (nálunk ez van a boltban csak), ezért félbe törtem őket. A bögrém-apukám ezer éves pöttyös bögréje, ami 3 dl-es, ha csurig töltöm. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk