menu

Családireceptkönyv.hu

Domáca parená kysnutá knedľa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Suroviny

500 gmúka polohrubá
125 ml mlieko vlažné
125 ml voda vlažná
1 čl soľ
1 ks vajce celé
2 PL olej
21 g droždie
1 čl cukor kryštálový

Elkészítés:


V odmerke si odmeriam 125 ml vody a 125 ml mlieka. V mikrovlnke ho zohrejem.Z pol kocky droždia , čo je 21g a 1 čl cukru a vody zmiešanej s mliekom zarobím kvások.
Múku preosejem s 1 čl soli.
Po 10 minútach mám vykysnutý kvások.
Do zvyšku vody s mliekom zamiešam 1 celé vajíčko a 2 pl oleja. Nalejem to do múky , pridám vykysnutý kvások.
Osvedčila sa mi rada od @sovky62. Cesto len zhruba zamiešam , aby sa tekutina spojila s múkou. Nechám asi 10 minút postáť.
Až teraz vypracujem cesto. Ide to ľahko.Vypracované cesto pomúčim múkou,zavriem misku kysku a nechám cesto vykysnúť , kým sa cesto nezdvojnásobí.
Cesto rozdelím na polovicu - ako je vidieť , nemám dobrý odhad, sformujem knedle.Nechám ich ešte asi 10 minút kysnúť.
Medzitým , čo knedľa kysne si pripravím hrniec s vodou , do ktorého dám parák.
V hrnci nechám zovrieť asi 200 ml vody . Keď voda vrie , vložím knedľu. Parím ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladám pokrievku , lebo by knedľa klesla.Po 20 minútach parenia odstránim pokrievku a knedľu ešte na paráku popichám špajdľou.
Keď ju budeme konzumovať hneď po uvarení , tak ju nenatieram olejom. Olejom natriem len tú , čo zostane.
Takto vyzerá v reze.Viem , že na fotenie som nemala dobré svetlo ....
Túto knedľu som robila k pečenému bravčovému bôčiku a dusenej kapuste.

Trükkök, tippek, praktikák:


Na parák položím papier na pečenie. To preto , že sa mi knedľa neprilepí na parák.

Domáca parená kysnutá knedľa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Epres-túrós rétes
Epres-túrós rétes

1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Citromkrémes spagetti
Citromkrémes spagetti

Amíg a spagetti tésztát kifőzzük, elkészítjük a mártást: 1,5 dl tejszínt 2 citrom reszelt héjával, egy csipet sóval kb. 8 perc alatt erős lángon sűrűre beforraljuk. Közvetlenül tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska - OK
Rakott galuska - OK

1.A lisztből és a tojásokból kevés víz hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. 2. Amíg fő a galuska, a hagymát megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk