- kb. 5 dkg aszalt paradicsom
- kb. 5 dkg fekete oliva
- 1 tonhalkonzerv
- tejszín
- só, bors, fűszerek
-Penne, orsó tészta
A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az összevágott aszalt paradicsomot, olivát és tonhalkonzervet tejszínben átrottyantjuk. Zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.
Ha nem szeretnénk, hogy a tejszín miatt nagyon tömény legyen, lehet fele tejszín, fele tejföl. :)
Extraként piros pestóval ízesíthetjük, nagyon jót tesz neki. :)
Besamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyros tortilla- Huber Zs Koncz féle Húber Zs Koncz, 2013. május 14., 16:58 1 mozalrella golyó leve(kb. másfél dl.) 1 bögre liszt 1 ek. olaj 1-2 csipet só 1 mk. sütő...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, kicsit dagasztjuk, majd kinyújtjuk alufóliára. A tölteléket hozzávalóit összedolgozzuk, majd a tésztára kenjük, feltekerjük. 1 cm-es karikákra vágjuk, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes