Családireceptkönyv.hu

Rakott spagetti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Rakott spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Tepsis bolognai tészta
Tepsis bolognai tészta

Egy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem kell készre főzni, csak forrjon fel újra (kicsi vizet szív magába, így nem v...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burek fűszeres töltelékkel
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Burek fűszeres töltelékkel

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a petrezselymet aprítsuk össze. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, mikor üveges, adjuk hozzá a fokhagymát i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: István
Cannelloni
Cannelloni

Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, 8-10 percig kevergetve pirít...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gnocchi tejszínes-paradicsomos szósszal
Gnocchi tejszínes-paradicsomos szósszal

Gnocchi: héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat, ha kész, megpucoljuk, alaposan áttörjük. Hozzáadunk egy tojást, a sót, borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne raga...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk