1 db 50 dekás buci (kenyér, zsemlekenyér, tigrisbuci, stb.)
10 deka vaj, vagy margarin
10 deka sonka (parizer, szalámi, tarja, stb.)
10 deka trappista (eidami, gouda) sajt (5 deka szelet, 5 deka reszelt)
1 kisebb fej apróra vágott lila hagyma
bármi, ami eszetekbe jut (kukorica, tojás, kolbász, stb.)
só, bors, ketchup, majoranna, kakukkfű, olaj
A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítunk 90 fokot a bucin és úgy is bevagdossuk 3 centinként keresztbe. Ezekbe a vágatokba sonkaszeleteket, vagy parizer csíkokat rakunk. a vágatokat megcsurgatjuk ketchuppal, majd keresztben-hosszában meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk őrölt borssal. A buci tetejét jó vastagon megterítjük reszelt sajttal. Tepsibe tesszük, majd 150 fokos sütőben, nem légkeveréssel 20-25 perc alatt lassan ráolvasztjuk a sajtot. Ennyi idő alatt a buci és a tölteléke is átmelegszik. (A vágatokba bármit rakhatunk, mint szeletelt tojást, kol-bászt, szalámit, kukoricát, sült tarját, főtt csülköt stb.)
A buci és a töltelék arányára figyeljünk. Az étel pár órával előbb is előkészíthető, a vendégek érkezésekor kell sütőbe tenni.
Minden, ami otthon van, felhasználható. Maradék sült, pörkölt, fasírt, stb., csak a képzelet szab határt.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A...
Elkészítési idő:https://siglikonyhaja.wordpress.com/2010/05/04/borjukotel/
Elkészítési idő:1. A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tész...
Elkészítési idő: