Családireceptkönyv.hu

Töltött buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db 50 dekás buci (kenyér, zsemlekenyér, tigrisbuci, stb.)
10 deka vaj, vagy margarin
10 deka sonka (parizer, szalámi, tarja, stb.)
10 deka trappista (eidami, gouda) sajt (5 deka szelet, 5 deka reszelt)
1 kisebb fej apróra vágott lila hagyma
bármi, ami eszetekbe jut (kukorica, tojás, kolbász, stb.)
só, bors, ketchup, majoranna, kakukkfű, olaj

Elkészítés:


A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítunk 90 fokot a bucin és úgy is bevagdossuk 3 centinként keresztbe. Ezekbe a vágatokba sonkaszeleteket, vagy parizer csíkokat rakunk. a vágatokat megcsurgatjuk ketchuppal, majd keresztben-hosszában meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk őrölt borssal. A buci tetejét jó vastagon megterítjük reszelt sajttal. Tepsibe tesszük, majd 150 fokos sütőben, nem légkeveréssel 20-25 perc alatt lassan ráolvasztjuk a sajtot. Ennyi idő alatt a buci és a tölteléke is átmelegszik. (A vágatokba bármit rakhatunk, mint szeletelt tojást, kol-bászt, szalámit, kukoricát, sült tarját, főtt csülköt stb.)
A buci és a töltelék arányára figyeljünk. Az étel pár órával előbb is előkészíthető, a vendégek érkezésekor kell sütőbe tenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minden, ami otthon van, felhasználható. Maradék sült, pörkölt, fasírt, stb., csak a képzelet szab határt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hajtovány - Kolbászkrémes
Hajtovány - Kolbászkrémes

A kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk. A következő lép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciromos-tejszínes-sült kelbimbós tészta ropogós dióv
Ciromos-tejszínes-sült kelbimbós tészta ropogós dióv

Először leszedtem a kelbimbók külső leveleit, csinosra vágtam az alját (az uram szerint torzsának hívják, de ő biológia tanár, én meg háziasszony vagyok), kettévágtam mindegyiket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Hacsapuri
Hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk