Családireceptkönyv.hu

Töltött buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db 50 dekás buci (kenyér, zsemlekenyér, tigrisbuci, stb.)
10 deka vaj, vagy margarin
10 deka sonka (parizer, szalámi, tarja, stb.)
10 deka trappista (eidami, gouda) sajt (5 deka szelet, 5 deka reszelt)
1 kisebb fej apróra vágott lila hagyma
bármi, ami eszetekbe jut (kukorica, tojás, kolbász, stb.)
só, bors, ketchup, majoranna, kakukkfű, olaj

Elkészítés:


A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítunk 90 fokot a bucin és úgy is bevagdossuk 3 centinként keresztbe. Ezekbe a vágatokba sonkaszeleteket, vagy parizer csíkokat rakunk. a vágatokat megcsurgatjuk ketchuppal, majd keresztben-hosszában meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk őrölt borssal. A buci tetejét jó vastagon megterítjük reszelt sajttal. Tepsibe tesszük, majd 150 fokos sütőben, nem légkeveréssel 20-25 perc alatt lassan ráolvasztjuk a sajtot. Ennyi idő alatt a buci és a tölteléke is átmelegszik. (A vágatokba bármit rakhatunk, mint szeletelt tojást, kol-bászt, szalámit, kukoricát, sült tarját, főtt csülköt stb.)
A buci és a töltelék arányára figyeljünk. Az étel pár órával előbb is előkészíthető, a vendégek érkezésekor kell sütőbe tenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minden, ami otthon van, felhasználható. Maradék sült, pörkölt, fasírt, stb., csak a képzelet szab határt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Az élesztőt kevés langyos tejjel feloldjuk. A vajat elkeverjük a tojássárgájával. A liszthez hozzáadjuk a kikevert vajat, gyengén megsózzuk, az élesztős tejet és a maradék langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
CSIRKÉS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA
CSIRKÉS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA

A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a megtisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Gombás palacsinta
Gombás palacsinta

A gombapörköltet lecsepegtetem és apróra vágom. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. Betöltöm a palacsintákba. A palacsintákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Puha belsejű kenyér
Puha belsejű kenyér

A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kiv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk