1,50 dkg fejes káposzta
500 g fodros nagy kocka
olaj
bors,só
A káposztát megtisztítom,a torzsáját kivágom,lereszelem káposzta reszelőn.Besózóm majd kb.fél óra múlva a felesleges vizet kinyomkodom,és lábosba rakom olajat öntök rá ,nagyon jól lepirítom.A tésztánkat sós vízbe kifőzzük leszűrjük ,majd a jól lepirult káposztával összekeverem.
Borssal vagy cukorral tálalom.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük. A sonkát aprítógépben nagyobb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló. 2. Lépé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű